Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Mókavár oviban találkoztak a szomszédok

Ismét szomszédolhattak a Róna parkban és annak környékén élők a Zuglói Mókavár Óvoda és Móka-kacagás Bölcsőde udvarán. A Cserepes Kulturális Non-profit Kft. szervezésében megtartott Szomszédünnepen megjelenteket szórakoztató családi programokkal várták a rendezők.

Az eseményen megjelenteket Horváth Csaba polgármester köszöntötte, aki kihangsúlyozta: a Szomszédünnep nem csak kellemes időtöltést biztosít a családok számára, hanem a közösségteremtést is szolgálja, mert az egymás közelében élők itt beszélgethetnek, és jobban megismerhetik egymást.

Pécsi Diána képviselő, a rendezvény kezdeményezője arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy Zuglói Hetes néven létrehozott egy Facebook csoportot, amely folyamatosan tájékoztatást nyújt a választási körzetében várható fejlesztésekről és eseményekről.

A beszédeket követően először a Mókavár Óvoda 13 aprósága adott műsort, majd a Munkácsy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Illusion Mazsorett Tánccsoportjának a fellépése következett. Ezután Roland bűvész és Nokedli bohóc szórakoztatta az eseményen megjelenteket, majd Vecsei András gitárművész interaktív gyermekműsora következett, aki után az örökzöld operett slágereket előadó Szabó Noémi és Kovács Szilárd lépett a színpadra. A Szomszédünnep tombolasorsolással zárult, melynek fődíja egy Városligeti családi léghajózás volt.

Kísérőprogramként arcfestés, rajzolás, színezés, csillámtetoválás, bábkészítés, lufihajtogatás és ugrálóvár fogadta a gyerekeket. Ezen túlmenően a Családok Átmeneti Otthona, a Családcentrum Alapítvány foglalkoztató programmal, a Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely helyismereti játékkal, a Zuglói Szociális Szolgáltató Központ Patronos Nappali Otthona termékbemutatóval, míg Kakuk Mária lekvárkülönlegességekkel várta az érdeklődőket.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Az eseményen Horváth Csaba polgármester felköszöntötte Szögi Józsefet, aki 50 éve él a Mókavár óvoda szomszédságában és számtalan gyermek növekedésének és fejlődésének volt tanúja. A ma is aktívan dolgozó 89 éves író, az óvoda szomszédságában eltöltött kerek évforduló alkalmából Pécsi Diánát és Horváth Csabát, valamint az óvoda és bölcsőde dolgozóit legújabb könyvével ajándékozta meg.

A Szomszédünnep egy Franciaországból indult kezdeményezés, amely célja az volt, hogy a betelepült és régóta egy helyen élő emberek közti konfliktust oldani tudják néhány finom falat és beszélgetési lehetőség biztosításával. A kezdeményezés sikerrel járt, aminek a híre gyorsan terjedt, és kisebb-nagyobb közösségek csatlakoztak hozzá.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb