Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A pedagógusokat köszöntötték

Pedagógusnap alkalmából a  Szent István Király Zeneiskola koncerttermében köszöntötték a jubiláló, a nyugdíjba vonuló és a kitüntetett pedagógusokat június elsején.

– Negyedik alkalommal köszönthetem a pedagógusokat, ez alatt a négy év alatt pedig sok minden történt az oktatásban. A pedagógusmunka azonban a legfelelősségteljesebb szakma maradt, melyért csak köszönettel és hálával tartozunk. Ilyen köszönetek az önkormányzat által alapított díjak is, melyek csak apró törlesztések abból a nagy adósságból, amellyel a pedagógusainknak tartozunk – mondta ünnepi beszédében Karácsony Gergely polgármester.

Fotó: Képszerkesztőség

Az önkormányzat által szervezett pedagógus napi ünnepségen  – amelyen Szabó Rebeka és Horváth Zsolt alpolgármester, valamint Pécsi Diána önkormányzati képviselő is részt vett – átadták az 50, a 60, a 65 és a 70 éve szerzett diplomáért járó arany, gyémánt, vas és rubin díszokleveleket. A legnagyobb kerületi pedagógiai elismerést, a Zirzen Janka Díjat 2018-ban Farkas Tiborné, a Zuglói Tihany Óvoda intézményvezetője vehette át. A zuglói pedagógusok doyenje 2018-ban Nemec Mária óvónő volt, aki 65 évvel ezelőtt vehette át a pedagógusi diplomáját.

A Columbus utcai Zeneházban rendezett ünnepségen idén is kiosztották a Pedagógusi Szolgálati Emlékérmeket, a Zugló Lakosságának Szolgálatáért Díjat, a Zugló Közművelődéséért Díjat, a Zugló Önkormányzata Dicsérő Oklevelét, a Fiatal Pedagógusok Elismerő Oklevele kitüntetést, a Zuglói Gyermekekért Díjat és a Zugló Közoktatásáért Díjat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb