Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A polgárőröket köszöntötték

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Zuglói Polgárőrség. A jubileum alkalmából a Zuglói Civil Házban tartottak rendezvényt, ahol többen kitüntetést, illetve oklevelet vehettek át eddigi munkájukért.

Az ünnepségen először Kardos Pál, a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületet elnöke, majd Markos György, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, illetve Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, végül Karácsony Gergely polgármester mondott beszédet.

Kardos Pál kiemelte, rendkívül büszke a munkatársaira, akik immár nemcsak Budapesten, de országos szinten is kiemelkedően, önzetlenül végzik a feladatukat. “Zugló nagyon fontos számomra, hiszen itt születtem, itt nőttem fel, és a ma is itt élek. Polgárőreinkkel szeretnénk még jobbá és élhetőbbé tenni a kerületet, célunk a bűnmegelőzés” – mondta az elnök.

Fotó: Képszerkesztőség

Karácsony Gergely polgármester arról beszélt, a magyar emberekről él a köztudatban egy olyan sztereotípia, amely szerint nem szívesen vállalnak felelősséget, de ezt a Zuglói Polgárőrség tagjai cáfolják meg leginkább, akik szabadidejükben végeznek önzetlen munkát a kerületi emberekért. Karácsony Gergely hozzátette, a polgárőrség továbbra is számíthat a mindenkori polgármester és a mindenkori önkormányzat támogatására. A rendezvényen egy Kiss Csaba által készített filmet is levetítettek, amelyben bemutatták a polgárőrség elmúlt 25 évét.

Az ünnepségen átadták az Ordasi László emlékérmet is, amelyet ezúttal dr. Böjtös Zoltán vehetett át, a zuglói polgárőrség megalakulásában végzett kiemelkedő munkájáért. Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselőjének és dr. Czirják Róbert rendőr alezredesnek tiszteletbeli tag címet adományoztak, míg dr. Németh Zsolt polgármesteri kabinetvezető elismerő oklevelet kapott.

Fotó: Képszerkesztőség

A Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületben végzett kiemelkedő munkájáért elismerő oklevelet vehetett át Laczkó István Gábor és Vági Péter polgárőr. A polgárőr mozgalomban 10 éves időtartamban eltöltött polgárőri szolgálata elismeréseképpen oklevélben és az ezt jelképező szolgálati jelben részesült Kiss Csaba Zoltán polgárőr, míg a 15 éves időtartamban eltöltött polgárőri szolgálatáért Murányi Mihály Miklós, dr. Mátis Péter és Székelyhidi Péter polgárőrök kaptak oklevelet és szolgálati jelet.

A polgárőr mozgalomban 25 éves időtartamban eltöltött polgárőri szolgálata elismeréseképpen oklevelet és emlékplakettet kapott Árnics Mihály és Csillag Tamás. A Zuglói Polgárőrség 25 éves fennállása alkalmából pedig Tadanai János, Tóthfalusi István és Simon Ferenc vehetett át kitüntetést, végül a Zuglói Önkéntes Tűzoltóságért végzett kiemelkedő munkájáért elismerő oklevelet és emlékplakettet kapott dr. Való Viktor és Vágó Tibor önkéntes tűzoltó.

Fotó: Képszerkesztőség

Az ünnepségen részt vett többek között Meichl Géza címzetes rendőr dandártábornok, Budapest Rendőrfőkapitányának helyettese, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Hajdu Flórián és Szabó Rebeka alpolgármesterek, dr. Dragon Sándor rendőr ezredes, a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, Salamon Lajos tűzoltó alezredes, a XIV. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, és az önkormányzat képviselő-testületének több tagja is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb