Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kulturális célokra hasznosítaná a díszletraktárt a kerület

 A Columbus utcai színházi raktár hasznosításáról tartottak holland-magyar konferenciát a Szent István Zeneiskolában május 25-én.

A Hollandia EU-elnökségi eseménysorozatához kapcsolódó rendezvényen Karácsony Gergely polgármester társaságában megjelent Gajus Scheltema, a Holland Királyság magyarországi nagykövete is. A konferencia alaptémáját Kárpáti Fanni diplomaterve szolgáltatta, melyet az Okos város projekt keretein belül választottak ki, és amely a Columbus utca 5–7. alatti raktárépület rehabilitációjáról szól.

A konferencián Marthijn Pool, a space&matter építésziroda alapítója előbb a volt ipari területek újrahasznosítására mutatott be holland példákat, majd a Columbus utcai ingatlanra vonatkozó terveket ismerhették meg a jelenlévők. Az előadást követően Gajus Scheltema elmondta, a tapasztalatok azt mutatják, hogy nagy lehetőség rejlik egy-egy volt ipari terület revitalizációjában, erre Hollandiában számos jó példa van.

Fotó: Papp Dezső

Karácsony Gergely kiemelte: a kerület régi vágya, hogy a Columbus utcai állami tulajdonú színházi díszletraktárt kulturális célokra hasznosítsa. Hozzátette: az elképzelés megvalósításához előbb zuglói tulajdonba kell venni az ingatlant. Ennek érdekében az önkormányzat tárgyalásokat folytat a kormányzattal, illetve a raktár kezelőjével, a Pesti Magyar Színházzal is.

A holland nagykövetség, illetve a holland urbanisták bevonásával megtartott konferencia egyik fontos célja, hogy jelezze az illetékeseknek, Zuglónak határozott elképzelései vannak az ingatlan rehabilitációjára – hangsúlyozta a polgármester, megjegyezve: a kerület az ingatlan jelenlegi használóival együttműködve szeretné megvalósítani elképzelését.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb