Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Puskás Stadion építtetői nem vizsgálták a beruházás zuglói hatásait

Környezeti és közlekedési hatástanulmány sem készült a Puskás Stadion építéséhez. Ez derült ki abból a válaszból, amit Zugló polgármesterének közérdekű adatigénylésére a Nemzeti Sportközpontok megküldött.  Az építkezés vesztesei a zuglóiak lehetnek, hiszen ha a stadionnál 200 látogatónként csak 1 parkolóhely építését kell biztosítani, úgy a környék utcáit foglalják majd el a rendezvényekre érkező járművek.

Súlyos közlekedési és parkolási káosszal járhat majd a Puskás Stadion rendezvényeinek lebonyolítása. Ez pedig annak a szabályozásnak a következménye, melyet a Puskás Stadion, mint kiemelt kormányzati beruházás megvalósítására alkotott a kormány. A rendelet az általános elvárásoktól eltérően lehetővé teszi, hogy ne 15 férőhelyenként, hanem csak 200 férőhelyenként épüljön 1 parkoló. Ez a Puskás Stadion esetében konkrétan azt jelenti, hogy nem 4477 parkolóhely lesz, hanem az építési engedély szerint mindössze 524, ami talán még a mozgássérültek és az újságírók parkolására sem elegendő.

Karácsony Gergely szerint megdöbbentő, hogy a kormány úgy építtet fel hatalmas sportközpontokat, hogy egyáltalán nem veszi figyelembe azok látogathatóságát, megközelítését és a létesítmény környékén lakók életminőségét. Ezt támasztja alá az is, hogy a Puskás Stadionnal kapcsolatban semmiféle hatásvizsgálat nem készült, azaz senkit nem érdekelt az építkezés megkezdése előtt, hogy a 78 ezer fős befogadó képességű stadionhoz hogyan lehet majd eljutni, hogy lehet ott megállni és hogy az építkezéssel, valamint majd a rendezvényekkel megnövekvő környezetterhelés hogyan hat a helybéliekre.

Zugló polgármestere most Fürjes Balázshoz, a kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztoshoz fordul, hogy tájékoztatást kérjen, miként képzelik majd el a Puskás Stadion  környékének közlekedését, egyeztettek-e, modellezték-e a BKK-val, a közutak fenntartójával a stadion környékének várható forgalomalakulását. Karácsony Gergely szerint a mostani helyzet az átgondolatlan, kapkodó és a kizárólag anyagi érdekeket szem előtt tartó jogalkotás eredménye, hiszen szakmailag nem indokolható egy olyan építkezési jogszabály elfogadása, amely minden környezeti és emberi tényezőt figyelmen kívül hagy.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb