Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Rákosmezei teret is közösen tervezik

A biztonságos közlekedésről, a pakolásról és a szemétkérdésről is szó esett a Rákosmezei tér közösségi tervezésén péntek délután.

A MIZUglónk program újabb állomásaként ezúttal a Rákosmezei tér felújításán gondolkodnak közösen a zuglóiak és a kerület vezetői. A Zoborhegy téri plébánia közösségi házában megtartott fórum a vázlatterv bemutatásával kezdődött, majd az érdeklődők három csoportba szerveződve mondták el véleményeiket, ötleteiket, problémáikat.

Szabó Rebeka és Barabás Ferenc, a tér önkormányzati képviselői is érdeklődve figyelték a javaslatokat. Mindketten egyetértettek abban, hogy a biztonságos közlekedés az egyik legfontosabb – gyalogátkelőket kell létesíteni, de a parkolás is gondot okoz a környéken.

Fotó: Képszerkesztőség

“Azt szeretném, ha a nyugodt hangulatú park közösségi találkozóponttá válna” – mondta Szabó Rebeka. Szerinte egyebek mellett még több utcai szemetes, valamint padok is kellenének a Rákosmezei térre. Barabás Ferenc a trafik felújítását, valamint az emlékmű áthelyezését is fontosnak tartja.

Sokan panaszkodtak amiatt, hogy nagyon szemetes a szelektív hulladékgyűjtő környéke, és vita volt arról is, hogy legyen-e a területen játszótér. A tervek szerint még minimum két közösségi fórum lesz a tér felújításával kapcsolatban, a végleges koncepció nyárra várható.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb