Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Díjazták az év sportolóit

Az Év Sportolója díjátadó gálán 59. alkalommal jutalmazták az elmúlt év legjobb, legeredményesebb sportolóit és edzőit a Nemzeti Színházban, január 12-én.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége az Év legjobb női sportolója elismerést a Rióban három arany- és egy ezüstérmet szerző úszónak, Hosszú Katinkának, míg az Év legjobb férfi sportolója díjat a londoni olimpián szerzett aranyérmét Rióban is megvédő kardvívónak, Szilágyi Áronnak adta.

A versenyen két zuglói sportolót is díjaztak. A nyári ötkarikás eseményen a magyar küldöttség első aranyérmét szerző párbajtőrvívót, Szász Emesét a legjobb női sportolók “versenyében” a harmadik helyre rangsorolták, akit Hosszú Katinka mellett csak a Rióban szintén háromszoros aranyérmes kajakos, Kozák Danuta előzött meg.

A Legjobb csapatok rangsorában a nyári Európa-bajnokságon csoportjából első helyen továbbjutó, majd a nyolcaddöntőben búcsúzó magyar labdarúgó válogatott mögött a Rióban egyaránt aranyérmes női kajakkettes és kajaknégyes végzett, mely egységek vezérevezőse a szintén zuglói Szabó Gabriella volt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb