Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A szalagavatójuk elmaradt, de elballagni már ünnepélyes keretek között tudtak

Idén a járványhelyzet javulása miatt megrendezhették az évzáró és a ballagási ünnepségeiket az iskolák. A helyzetet kihasználva a középiskolák is bepótolták a május elején elmaradt ünnepségeket.

Június 11-én a zuglói Szent István Gimnázium végzőseinek búcsúztatóján jártunk, akik nemcsak annak örülhettek, hogy közösen köszönhettek el tanáraiktól, diáktársaiktól és az alma matertől, hanem mindezt már szüleik, hozzátartozóik jelenlétében tehették. Igaz, ez utóbbiak létszámát a járványügyi szabályok betartása miatt korlátozni kellett.

Lázár Tibor, az Ajtósi Dürer sori gimnázium vezetője lapunknak elmondta, hogy négy végzős osztályban 134 diáktól köszöntek el, és örömét fejezte ki amiatt, hogy megrendezhették a búcsúztatót, mert ősszel a romló egészségügyi helyzet miatt a szalagavató bált nem tudták megtartani, és sokáig úgy tűnt, a mostani végzősöknek még a ballagási ceremóniáról is le kell mondaniuk.

Az őszi bál helyett az igazgató elmondása szerint szűkkörű szalagtűzést rendeztek, illetve a diákokat egy online tanártánccal lepték meg. A Szent István Gimnáziumban ugyanis nagy hagyománya van annak, hogy a szalagavató bálon nem csak a végzős diákok, hanem tantestület tagjai is fellépnek. Az online produkciónak nagy sikere volt, ezért a most búcsúzó diákok az osztályfőnökük által írt üzenet mellé pendrive-on a tanári tánc felvételét is megkapták.

A gimnázium másik hagyománya, hogy a ballagási ünnepségen azon diák munkáját is elismerik, akik az iskolán belül kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Ekkor adják át egyebek között a több éven át kimagasló teljesítményt nyújtóknak a “Kiváló Tanuló Érdemérem” elismerést is, amelyet idén 24 diák vehetett át.  Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen első tíz helyezést elérő diákok – Szarka Benedek, Guczogi Emese, Csermely Blanka, Kárpáti Levente és Miklós Luca – pedig Szent István Gimnázium Emlékgyűrűt kaptak.

Az iskola három tanára, Horváth Schandl Katalin, dr. Vargay Zoltánné és Hódsági Béla 2005-ben Pro Alma Matre Díjat alapított, amelyet az a végzős diák kaphat, aki az iskolai életért a legtöbbet tette. Idén a tantestület Csatár Eszternek adományozta ezt az elismerést.

Az idei ballagáson egy új díjat is átadtak, ezt a tanárok és az iskola vezetése annak ítéli oda, aki a közösségért végzett munkában kimagaslóan teljesített. Az Istvános Közösségért érmet négy tanuló, Erdélyi Gergő, Szarka Benedek, Vo Manh Tan és Girutskiy Alexander vehette át.

Az iskola legrangosabb kitüntetését, az István-plakettet idén Kulcsár Boglárka és Orova Rebeka végzős diákok, valamint Rácz Anita, a szülői munkaközösség egyik tagja érdemelték ki.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb