Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Világbajnoki bronzérmet szerzett Tóth Krisztián, az MTK dzsúdósa

Bronzérmes lett Tóth Krisztián a Budapesten rendezett cselgáncs-világbajnokságon. Az MTK dzsúdósa a kisdöntőben nagy csatában egy mongol versenyzőt győzött le az éremért.

Tóth Krisztián már a vébé előtt is a legjobb helyen álló magyar cselgáncsos volt az olimpiai kvalifikációs rangsorban.  A világranglistán elfoglalt negyedik helye már korábban biztos tokiói részvételt jelentett, ám a szakvezetés ennek ellenére Budapesten is érmet várt tőle.

A közelmúltban rendezett Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett sportoló a 90 kg-os súlycsoportban az elvárásoknak megfelelően menetelt az elődöntőig (az első fordulóban erőnyerő volt, majd kirgiz, dél-koreai és svéd riválisát is legyőzte), ahol viszont vereséget szenvedett üzbég ellenfelétől.

A harmadik helyért egy 25 esztendős Grand Slam- és Katonai Világjátékok-győztes mongol sportoló volt az ellenfele, aki lényegesen könnyebb ágon jutott éremközelbe. A két fáradt dzsúdós nagy küzdelmet vívott, és a mérkőzés a harmadik intésnek köszönhetően csak a hosszabbításban dőlt el a zuglói versenyző javára, aki így idén második világversenyén is érmet szerzett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb