Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Tücsök-kvartett nyerte a Klímacsatát

Klímacsata néven rendeztek szakmai vetélkedőt óvodapedagógusoknak a Zuglói Civil Házban. A rendezvény a Hétszínvirág szakmai program 2022-es állomása volt.

– A Hétszínvirág szakmai vetélkedősorozat 1997-ben indult a kerületi óvodapedagógusoknak, és egészen 2009-ig minden második évben meg tudtuk rendezni – mondta Farkas Tibor Jánosné, a Zuglói Egyesített Óvoda vezetője. – Sajnos 2009-ben megszakadt ez a hagyomány, ám Szabó Rebeka alpolgármesternek és a Meseház Tagóvodának köszönhetően 2017-ben sikerült újraindítani. Minden rendezvényünk különböző műveltségi területre fókuszál. Korábban volt már szó anyanyelvről, bábozásról, mesékről és énekekről. Idén a fenntarthatóságra való nevelést tűztük zászlónkra, emiatt is választottuk témának a környezetvédelmet.

A rendezvény fővédnöke, Szabó Rebeka alpolgármester elmondta, hogy biológusként és természetvédőként is közel áll hozzá a klímavédelem, amit megpróbált a nyolcévnyi önkormányzati munkájában is kiemelten kezelni.

– A klímaválság, az élővilág válsága itt van a nyakunkon, de mind a mai napig kevés szó esik erről a valós veszélyről, amely nemcsak a jövő generációjának, de már miénknek is meghatározza az életét – magyarázta Szabó Rebeka.

Az idei szakmai vetélkedőn 17 tagóvoda csapata vett részt. A környezetvédelmi témájú, játékos feladatok összeállításáért Rinyu Erika és Veszelinov Ágnes (Meseház Tagóvoda) feleltek, a csapatok munkáját pedig a Kovács Andrea, Mecsnóber Melinda, Varga László Zoltán alkotta zsűri értékelte. S bár a vetélkedő nagyrészt a vidámságról, a csapatépítésről szólt, a végén eredményt is hirdettek. A klímacsatát végül a Tücsöktanya Tagóvoda „Tücsök-kvartettje” nyerte, az Örökzöld Óvoda „Örökzöldjei” és a Napraforgó Tagóvoda „Hétköznapi zöldségjei” előtt. A vetélkedő végén a nyertesek és valamennyi résztvevő a támogatók jóvoltából értékes ajándékokat kapott.

Fotó: Balogh Róbert

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb