Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Városligetben zajló bontásról kér tájékoztatást Karácsony Gergely

Tájékoztatást kért a Városligetben zajló bontási munkákról Karácsony Gergely zuglói polgármester a Városliget Zrt.-től, mivel a zuglói önkormányzathoz folyamatosan érkeznek a por és azbeszt miatt aggódó lakossági és intézményi bejelentések.

A Városligetben a Közlekedési Múzeumnál folyik jelenleg bontás, melynek részleteiről a zuglói önkormányzatot nem értesítették. Az önkormányzat sajtóhírekből értesült arról is, hogy a múzeumnál azbesztet találtak, és hogy ennek bontása, elszállítása jelenleg is zajlik a gyerekek által közkedvelt KRESZ park, iskola, óvoda, közintézmények közvetlen közelében, a Hermina úti lakóházak mellett – olvasható a polgármester közleményében.

Karácsony Gergely közölte, elvárja az építésért felelős Városliget Zrt.-től, hogy az emberi egészség védelmét minden egyéb érdek elé helyezze, és az ezzel kapcsolatos feladatoknak – így a tájékoztatásnak is – maradéktalanul eleget tegyen.

A számtalan lakossági megkeresésből a zuglói polgármester azonban arra következtet, hogy ahogy az önkormányzat, úgy a helyi lakosság sem kapott információkat arról, mi folyik a bontási területen. Karácsony Gergely ezért hivatalos levélben kért választ a Városliget Zrt.-től, hogy a bontás környékén élők, az ott lévő oktatási intézmények milyen preventív tájékoztatást kaptak a bontással járó egészségkárosító hatásokról, illetve, hogy a bontást végző cég rendelkezik-e a megfelelő hatósági engedélyekkel – fogalmaz a közlemény.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb