Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Zuglói Operatív Törzs közleménye

Horváth Csaba, Zugló polgármestere elrendelte a COVID-19 koronavírussal kapcsolatos Zuglói Operatív Törzs működtetését. Az operatív törzs vezetője Zugló polgármestere, az előkészítő, illetve operatív működtetés a jegyző feladata. A Zuglói Operatív Törzs működési köre jelenleg alapvetően Budapest Főváros XIV. kerület, Zugló közigazgatási területére terjed ki, határozottan és egyértelműen a központi kormányzati intézkedésekhez igazodva.

A Zuglói Operatív Törzs első ülésén a következő intézkedésekről volt szó.

A zuglói rendelőkben és egészségügyi intézményekben folyamatosan tájékoztatják és a belépés előtt szűrik a betegeket, ezen kívül tájékoztató táblákat helyeznek el a megelőzésről. Elkezdődött a járványra vonatkozó vészforgatókönyv kidolgozása.

Megkezdődött az úgynevezett betegutak kialakítása. A ZESZ Örs vezér téri épületében és a Hermina úti rendelőben két helyiséget alakítottak át elkülönítőnek. Az Uzsoki Utcai Kórházban a 16-os épületben előkészítettek egy több fekvőbeteg elhelyezését szolgáló épületrészt.

Sem az óvodákban, sem a bölcsődékben nem tartanak a közeljövőben rendezvényeket. Az intézményekben idáig is kiemelten odafigyeltek a tisztaságra, de most természetesen mindent megtesznek a gyermekekért. A hátrányos helyzetű, rászoruló gyermekek étkeztetésénél felkészülnek arra, hogy az intézményi működés esetleges felfüggesztése, az intézmények esetleges bezárása esetén a hideg élelmezésre történő átállás megtörténhessen. Szükség esetére kidolgozzák az idős személyek indokolt természetbeni támogatásának operatív tervét.

Mind az intézményeknek, mind a gondozói szolgálatnak szerződése van az ételek kiszállítására. Elkezdődött az egyeztetés, amelyben felmérik, hogy az érintett cégek vészhelyzet esetén milyen plusz költségekkel és feltételekkel vállalják a kiszállítást.

Az iskolák bezárását elrendelő esetleges központi rendelkezés esetére, az étkeztetés szükséges és indokolt mértékéről, megoldásáról egyeztetést kezdeményeznek az iskolák, a tankerület és az étkeztetésért felelős cégek között.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb