Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Horváth Csaba fizetett karantént kér a lakosoknak a kormánytól

„Érdekeltté kell tenni a polgárokat, hogy betartsák a szabályokat, senkit nem érhet sem jogi, sem pénzügyi hátrány emiatt” – jelentette ki Horváth Csaba polgármester azon a sajtótájékoztatóján, amelyen öt pontban fogalmazta meg elvárásit a kormány felé a koronavírus okozta járvánnyal kapcsolatban.

Zugló polgármestere a követelések élén a közbizalom megteremtését említette. Ennek szerinte a legalapvetőbb feltétele, hogy járványügyben legyen teljes transzparencia.

– Mindenkinek joga van tudni, hogy hol, mikor, kik és milyen döntést hoztak, illetve ezért milyen felelősséget vállaltak – tette hozzá Horváth Csaba.

A polgármester elvárásai között az is szerepel, hogy a kormány fizetett karantént vezessen be Magyarországon, így a polgároknak is érdekében állna a járványügyi szabályok betartása, mert nem szenvednének gazdasági, vagy egyéb hátrányt.

A továbbiakban Horváth Csaba arra szólította fel a kormányt, hogy azonnal számolja fel a koordinálatlanságot.

– Még egyszer ne fordulhasson elő, hogy a sajtótájékoztatók szövegét foglalják kormányrendeletbe és azt próbáljuk értelmezni, ami ráadásul pontatlan, számos részletre nem tér ki, utólagos magyarázatra szorul – húzta alá a polgármester. Hozzáfűzte: a kabinet vegye komolyan a feladatot, és ennek szellemében tevékenykedjen.

– Fontos, hogy ne legyen mellébeszélés és politikai kérdés a járványügyből – hangsúlyozta további elvárásait ismertetve Horváth Csaba, és kiemelte: vissza kell szorítani azt a tendenciát, hogy félelmet keltve politikai haszonszerzés céljából szólalnak meg bizonyos szervezetek, köztük a CÖF. Ennek kapcsán Zugló polgármestere határozottan arra kéri a kormányt, hogy a törvény teljes szigorával lépjen fel a közrendet és a közbizalmat veszélyeztető tevékenység ellen.

Horváth Csaba azt is követelte, hogy a kabinet megfelelő mennyiségben is minőségben biztosítsa a védekezéshez szükséges eszközöket, maszkokat, kézfertőtlenítőket és védőruhákat.

Fotó: Képszerkesztőség / kepszerk.hu

A továbbiakban Horváth Csaba arról is beszélt, hogy felelős polgármesterként az országban elsőként szereltetett fel minden zuglói óvodába, bölcsődébe, iskolába, szociális és egészségügyi, valamint önkormányzati intézménybe automata kézfertőtlenítő berendezéseket.

– Az eszközök hamar elfogytak és nem tudunk újabbakat rendelni, mert vészhelyzet esetén a kormány rendelkezik a gyártó és a beszállító kapacitásokkal – közölte Horváth Csaba, megjegyezve, polgármesterként az eredményes védekezés érdekében mindent megtesz, és nyomatékosan felszólítja a kormányt, hogy az elvárásoknak maradéktalanul tegyen eleget.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb