Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A zuglóiak jelentős többsége szeretné, hogy megépüljön a Bosnyák térre tervezett új Városközpont

Ezt támasztja alá a konzultáció eredménye és a Publicus Intézet kutatása is. Több mint 14 ezren küldték vissza kitöltve a konzultációs kérdőívet, amelyet Zugló Önkormányzata juttatott el a zuglói lakosok részére. A zuglóiak több mint háromnegyede támogatja a fejlesztést, szeretné, hogy végre rendezzék a Bosnyák teret és megépüljön oda az új Városközpont, amelyben helyet kap majd a piac, egy korszerű szakrendelő és a modern városháza.


A kérdőíven 5 kérdés szerepelt, amelyek többek közt arról kérdezték a zuglóiakat, hogy szeretnék-e, hogy Zuglónak legyen egy városközpontja és főtere, ahol minden hivatali ügyet gyorsan és egy helyen tudnak intézni, szeretnék-e, hogy megújuljon a Bosnyák téri piac és a Városközpontban kapjon helyet, továbbá, hogy a meglévő szakrendelők felújítása helyett jobbnak látnák-e egy új, korszerű szakrendelő megépítését. Mind az 5 kérdésre túlnyomó többségben igennel válaszoltak a kitöltők.

„Ez nagyon nagy siker számunkra, különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a kiküldött 68 ezer kérdőív közel egynegyedét küldték vissza kitöltve” – nyilatkozta Horváth Csaba, Zugló polgármestere. „Ez is azt mutatja, hogy nagyon nagy az érdeklődés Zugló legjelentősebb fejlesztése iránt, egyetért velünk a zuglóiak többsége, hogy a Bosnyák teret rendezni kell, a piacot meg kell újítani, és lehetőleg ezt már a jövő városaival szemben fennálló elvárás szerint úgy kell megtennünk, hogy a lehető legtöbb szolgáltatást – bevásárlás, egészségügyi ellátás, hivatali ügyintézés – egy helyre szervezzük. A Bosnyák térre tervezett Városközpont ilyen lesz.”

Ősszel mutatta be Zugló Önkormányzata a zuglóiaknak az új Városközpont koncepcióterveit. Eszerint a Bosnyák téren kialakítják Zugló új, multifunkcionális főterét, ahol rendezvényeket, kulturális eseményeket és vásárokat is lehet majd tartani és itt épül meg az az épületegyüttes, amely magában foglalja a korszerű, de a hagyományos hangulatát őrző piacot, az új szakrendelőt és az önkormányzatot. A tervek kapcsán a kerület vezetése kíváncsi volt a zuglóiak véleményére, ezért konzultációt indított, amelynek során egy kérdőívet juttattak el a kerület valamennyi háztartásába a Zuglói Lapok februári számában.

A konzultáció eredményét igazolja vissza a Publicus Research több mint ezer fő megkérdezésével végzett reprezentatív közvélemény-kutatása is. A felmérésből kiderül, hogy a megkérdezett zuglóiak 78 százaléka szeretné, hogy Zuglónak legyen végre egy igazi városközpontja és főtere, ahol minden hivatali ügyét gyorsan és egy helyen tudja elintézni. A kutatásban résztvevők háromnegyede a jövőben a bevásárlást, egészségügyi ellátást, hivatali ügyintézést egyszerűen, egy új városközpontban szeretné intézni. 78 százalékos a támogatottsága a piac eredeti hangulatát megőrző megújításának, és a megkérdezett zuglóiak 72 százaléka támogatja, hogy új, korszerű szakrendelőt alakítsunk ki az új Városközpontban. A Publicus Research kutatásából az is kiderül, hogy az itt élők több mint fele, 54 százaléka egyetért azzal, hogy Zugló Önkormányzata kössön megállapodást az új Városközpont szomszédságában megvalósuló magánfejlesztés beruházójával közcélú fejlesztések megvalósítása érdekében.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb