Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Áchim L. Andrásra emlékeztek

A zuglói és a XII. kerületi szlovák nemzetiségi önkormányzat, valamint az Áchim L. András Emlékbizottság tartott megemlékezést az egykori, szlovák származású parlamenti képviselő szobránál.

A résztvevők koszorúval, virágokkal tisztelegtek a Magyar Mezőgazdasági Múzeum szoborsétányán március 30-án. “Áchim L. András volt az első parasztpolitikus, nagyon sokat tett a mezőgazdaságért. Halálának századik évfordulóján, 2011-ben avattuk fel a szobrát. Akkor a múzeumban helyeztük el, 2014 óta van a sétányon, azóta minden évben megkoszorúzzuk, és utána a Lipták Villában elevenítjük fel munkásságát” – mondta Maulik Pál, a Zuglói Szlovákok Önkormányzatának elnöke.

 

Az ünnepségen mások mellett részt vettek Áchim L. András leszármazottai, valamint Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb