Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Adománygyűjtő bográcsozás a Dürer Kertben

Harmadik alkalommal rendeztek jótékonysági főzőversenyt Pünkösd hétfőn a Dürer Piknik Parkban. A Pünkösd Piknik – adománygyűjtő bográcsbalhé elnevezésű főzőversenyen befolyt adományokból a szervezők a Bethesda Gyermekkórház Anyák Háza projektjét támogatják.

A vándorkupáért indított versenyen a csapatok helyben elkészített ételekkel mérték össze főzőtudásukat. A bográcsokban a legkülönbözőbb ételek rotyogtak. Készült többek között klasszikus, vörösboros marhapörkölt, erdei gombás őzpörkölt, marhapofás palócgulyás, vaddisznó ragu sok vadgombával, kakukkfűvel, vörösborral.

A tavalyi győztes Kertem Fesztivál csapata lángosba visszatöltött és kisütött marhapofa raguval igyekezett megvédeni a vándorkupát, míg az önkormányzat csapata – az önkormányzati cégekkel közösen – palóclevest főzött.

Bali Dávid, a rendezvény szervezője a Zuglói Lapoknak elmondta: az ételeket Bereznay Tamás, az egyik kereskedelmi adó gasztroreality műsorvezetője és Károlyi Dávid, a NoSalty webszakácskönyv főszerkesztője zsűrizi. Az estig tartó rendezvény ingyenesen látogatható. A Dürer Kertet felkeresők szerény adomány fejében kóstolhatják meg a bográcsban főtt ételeket.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb