Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu
február 22. péntek, Gerzson

50 éves lett Martinek János

Pünkösdkor ünnepelte ötvenedik születésnapját a kétszeres szöuli olimpiai bajnok öttusázó, aki Zugló sportéletében is jelentős szerepet töltött be.

A szöuli olimpiai csapatba meglepetésre bekerülő Martinek János az 1988-as olimpián minden kritikusának csattanós választ adott azzal, hogy egyéniben és csapatban is aranyérmes lett. A Budapest Honvéd öttusázója ezt a sikert még három világbajnoki címmel, egy Európa-bajnoki elsőséggel és egy atlantai olimpiai bronzéremmel is kiegészítette.

Zugló számára nagy megtiszteltetés volt, hogy Martinek János 2005-ben sportszervezőként a kerületi sportirodánál helyezkedett el, ahol csaknem tíz évet töltött el. Aktívan részt vett a Zugló-kupák, a Kihívás napi sportprogramok és a Tornatermi Dáridók (később ovis olimpiák) megszervezésében, lebonyolításában. A kerülettel való kapcsolatát jól jellemzi, hogy a Dr. Mező Ferenc Általános Iskolában róla nevezték el a tornatermet.

Martinek Jánost 2012-ben a Magyar Öttusa Szövetség főtitkárává nevezték ki, de távozásakor elmondta, hogy az új munkahelye révén is kötődni fog a kerülethez, az öttusa szövetség központja ugyanis a Dózsa György út zuglói felén, a Magyar Sportok Házában található.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.