Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Adományok nemcsak karácsonyra

Közös akciót indított az önkormányzat, a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ és a Tündérpakk Alapítvány: tartós élelmiszerekből és higiéniai termékekből álló csomagokat gyűjtenek, amelyeket január második felében kapnak meg a nehéz körülmények között élők.

Azt tapasztaljuk, hogy év végén nagy az adakozókedv, ami karácsony után megcsappan, az alapítványok raktárai kifogynak, viszont január, február is egy nehéz időszak, amikor sokaknak segítségre van szükségük – magyarázta Horváth Csaba polgármester, s hozzátette, aki segíteni szeretne, háromféle csomag közül választhat. A kicsiben, tartós élelmiszer (három féle tészta, rizs, paradicsom szósz, krumpli, hagyma, löncs konzerv, olaj) és minimális higiéniai termék (női, férfi tusfürdő, sampon, fogkefe, fogkrém), a közepesben nagyobb mennyiségű tartós élelmiszer és több higiéniai termék, a nagy pedig kisgyermek ápolási termékekkel (pelenka, popsitörlő, fürdető) bővül.

A tunderpakkcsomagok.hu weboldalon lehet kiválasztani a családokat, valamint a csomagokat. Segíteni kétfeleképpen tudunk: a csomagok értékét elutaljuk a Tündérpakk Alapítvány számlájára (Magnet Bank: 1620 0120-18541478, külföldről: IBAN: HU18 1620 0120-1854 1478 0000 0000, SWIFT kód: HBWEHUHB), vagy azok tartalmát megvásároljuk mi magunk, és december 23-ig bevisszük a Zuglói Civil Házba (1144 Budapest, Csertő park 12.) munkanapokon 9-től 19 óráig.

Szomolányi Tímea, a Tündérpakk Alapítvány elnöke elmondta, a karácsonyi adományok az év elejére elfogynak náluk és a családoknál is, ezért különösen fontos a mostani akció. – Ráadásul a családok decemberben megkapják a januári családi pótlékot is, ezért az az összeg hiányozni fog az év első hónapjában, és akkor nagyon számítanak a segítségre – hangsúlyozta.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb