Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Akcióban a szolgálaton kívüli rendőr

Az idős hölgy megtakarított pénzét mentette meg a szolgálaton kívüli zuglói körzeti megbízott – éberségének köszönhetően. 

A 85 esztendős asszonyt az egyik Örs vezér téri bevásárlóközpontban szólította meg két ismeretlen nő, akik azt állították a sértettnek, hogy a bankszámláján levő pénze veszélyben van. A nők, miután jól telebeszélték áldozatuk fejét, önként vállalkoztak rá, hogy elkísérik az idős asszonyt egy bankautomatához, és vigyáznak rá, míg kiveszi a pénzét. A gyanútlan idős nő ijedtében 200 ezer forintot vett le a számlájáról. A két elkövető pechére, de a sértett szerencséjére, éppen arra járt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki néhány szót elkapott a három nő beszélgetéséből. Ebből a néhány szóból rögtön összerakta, hogy egy bűncselekmény van kialakulóban.

A civil ruhás rendőr azonnal értesítette a kollégáit, maga pedig figyelni kezdte az elkövetőket. Volt is mit figyelnie, mert, ahogy az idős asszony levette a pénzét, a két nő akcióba lendült. Körbevették áldozatukat, elterelték a figyelmét, közben bele-bele nyúlkáltak a táskájába. Addigra azonban a helyszínre érkeztek a szolgálatos rendőrök is, akik a két elkövetőt a helyszínen elfogták. A két nő ellen kifosztás bűntettének kísérlete miatt indult eljárás. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb