Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Varga Zoltánra emlékezni – igazi összefogás a sportban

Április 8-án, egy nappal Varga Zoltán halálának évfordulója előtt a Zuglói Önkormányzat és a Ferencvárosi Torna Club is megemlékezett – igaz, a pandémia miatt immár harmadik éve csak szűk körben – a Kövér Lajos utcai sporttelepen a 12 évvel ezelőtt elhunyt egykori sportlegendáról.

A Fradi, a Standard Liége, a Hertha BSC, az Aberdeen, az Ajax, a Borussia Dortmund, az Augsburg és a Gent kiválósága 2010. április 9-én a Kövér Lajos utcai műfüves pályán focizott a barátaival, amikor váratlanul rosszul lett, majd nem sokkal később meghalt. A létesítményt 2013-ban az önkormányzat Varga Zoltánról keresztelte el, ahol azóta is minden évben összegyűlnek az egykori csapattársak, illetve a kerület, a Ferencváros, a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Fradi Baráti Körének a képviselői, hogy megemlékezzenek Varga Zoltánról. Az idei koszorúzást azonban még mindig a pandémia miatt csak szűk körben rendezték meg. Az önkormányzat nevében Tóth Attila szabadidősport tanácsnok, a Ferencvárosi Torna Club nevében Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője, illetve Hámori György, a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője helyezték el az emlékezés virágait a Kövér Lajos utcai emléktáblánál.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Varga Zoltán emlékére 2016-2019 között a Zuglói Önkormányzat egy utánpótlástornát is szervezett, amelyen a Fradi, a BVSC és az MTK mellett a testvérvárosok csapatai is képviseltették magukat. Ez a torna immár harmadik éve maradt el a pandémia miatt, ám a jövőben a kerületi vezetők és a Sport Kft. is folytatni szeretné a hagyományt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb