Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Aktív a civil élet Zuglóban

Csaknem 30 zuglói civil szervezet tevékenységével ismerkedhettek meg azok, akik kilátogattak a Csertő parkba szombat délután. A ”Civilek uccájában” színpadi programok is várták az érdeklődőket.

Énekléssel és tornával nyílt meg a “Civilek uccája” a Zuglói Civil Ház mellett szombaton. A legkisebbek csillámtetoválást festhettek, de arcfestésre is beülhettek, és lufit is hajtogathattak.

A zuglói civil szervezetek eközben sátraikban és a színpadon mutatkoztak be. “Sejtettem, hogy sok civil szervezet van a kerületben, de azt nem tudtam, hogy ennyi. Nekünk a Zuglói Nyugdíjasok Egészségéért Sport Egyesület és az Anyák az Anyákért Alapítvány volt a legszimpatikusabb. Most már azt is tudjuk, hova érdemes leadni a kinőtt ruhákat” – újságolta Vig Balázs, aki családjával látogatott ki a rendezvényre.

Fotó: Képszerkesztőség

Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok szerint még mindig sokan nem tudják, hogy milyen egyesületek működnek Zuglóban, pedig sok embernek tudnak segíteni. Az is elmondta, hogy készül a civil koncepció, amelyhez továbbra is várják a javaslatokat.

A kerület polgármestere örül, hogy sok nyitott, aktív szervezet dolgozik Zuglóban, és mint mondta, folytatni szeretnék azt a hagyományt, hogy teret adnak az egyesületek, alapítványok ötleteinek. Karácsony Gergely arról is beszélt, hogy a jövőben a támogatások körét is bővítenék.

Fotó: Képszerkesztőség

A nap végén a civil totót helyesen kitöltők között tíz ajándékcsomagot sorsoltak ki a szervezők. A nyereményeket Sokacz Anikó és Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője adta át a szerencséseknek. “Mindegy, hogy miért tömörülnek egyesületekbe, szervezetekbe, alapítványokba az emberek. Nem számít, hogy szakmai okok vagy a szabadidő miatt fognak össze, a lényeg, hogy megismerjék, segítsék egymást. Ez összekapcsolja őket, építik Zugló közösségét” – hangsúlyozta Tóth Csaba.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb