Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Budapest fáiért tüntettek civil szervezetek

A Városliget, az Orczy-kert és a Római part fáinak kivágása ellen tartott demonstrációt több civil szervezet szombaton a fővárosban.

Több százan vonultak az Erzsébet térről a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Nagymező utcán és az Andrássy úton át a Hősök terére szombat délután azért, hogy a fővárosi fakivágások ellen tiltakozzanak.

A tüntetés szervezői között ott volt a CivilZugló Egyesület is. Várnai László, az egyesület elnöke a demonstráción felszólította a felelősöket, hogy azonnal állítsák le a Városligetbe tervezett “megalomán” építkezést. Mint mondta, a fővárosnak 3 ezer hiányzó fát kellene pótolnia, és a régi ipari területeket fejlesztenie.

Fotó: Képszerkesztőség

Ráday Mihály, a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke a Hősök terén felállított színpadon azt hangsúlyozta: egy városnak az az érdeke, hogy üres telkei, épületei hasznosuljanak és ne egy helyre telepítse összes látnivalóját, hanem minél több pontra hívja a turistákat, lokálpatriótákat. Mindez összefügg a fák megvédésével – tette hozzá.

Szegő Judit, a Levegő Munkacsoport munkatársa azt mondta: a Városligetbe tervezett múzeumoknak más helyet kell találni, mert a fák oxigéntermelése “életünk egyik záloga”, a levegő tisztasága és az emberek közérzete szempontjából egyaránt fontosak.

A demonstráció a Hősök terén koncertekkel ért véget, ahova szombat estére több mint ezer ember gyűlt össze.

Forrás: MTI

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb