Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ötven kiló szőlőt préseltek ki

Kertünk kincsei címmel szervezett ismeretterjesztő programot a kerületi óvodásoknak és kisiskolásoknak pénteken a Zuglói Kertbarátok Köre. Csaknem 400 gyereket fogadtak a must- és lekvárkóstolással egybekötött bemutatón a Zuglói Civil Házban.

A Kertünk kincsei elnevezésű programot tavaly szervezte meg először a Zuglói Kertbarátok Köre. “Akkor háromszáz poharat vettem a mustkóstoláshoz, de kevésnek bizonyult, ezért idén már négyszáz darabbal készültem” – célzott a rendezvény sikerére Várfoki Tibor, a ZKK elnöke. Hozzátette: azt szeretnék, hogy minden kerületi kisgyerek megismerje a kertekben található növényeket, zöldségeket, gyümölcsöket.

Mindehhez pedig különleges bemutatókat szerveztek: a rendezvényre kilátogató gyerekeknek 50 kiló szőlőből préseltek mustot a helyszínen, és pici cserepeket is vásároltak, amelyekbe saját kezűleg ültethették el a dughagymákat.

Fotó: Képszerkesztőség

Az óvodások számára rajzversenyt is rendeztek. A beérkezett alkotások közül háromtagú zsűri választotta ki a legjobbakat. Óvodai csoportonként az első három helyezett oklevelet és apró ajándékokat kapott. A gyerekek kerttel, kerti növényekkel kapcsolatos rajzait a Zuglói Civil Házban szeretnék kiállítani.

A rendezvény napján a Zuglóiak Egymásért Alapítvány képviselője 1,8 millió forint értékben kerti eszközöket – többek között slagot, sövényvágót, ásót – adott át a kertbarátoknak. A szerszámokkal kerületi iskolák és óvodák kiskertjeit teszik majd rendbe a Zuglói Kertbarátok Körének tagjai.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb