Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Állatvédelmi program indul Zuglóban

Első lépésként a kutyafuttatókat járta be a program elindítója, Szabó Rebeka környezet- és állatvédelemért felelős alpolgármester.

A kerületben több mint egy tucat helyszínen összesen 17 kutyafuttató található, azonban vannak olyan területek, ahol egyáltalán nincs. “Az lesz a következő lépés, hogy eldöntsük, hogy alakítsunk ki újabbakat. Olyan helyszíneket keresünk, ahol a kutyák és a gazdáik is jól érzik magukat, de nem zavarják azokat, akik nem tartanak állatot” – mondta a Zuglói Lapoknak Szabó Rebeka.

Fotó: Balogh Róbert

Az alpolgármester hozzátette: azt is megvizsgálják, hogy a már meglévő kutyafuttatókon milyen fából készült eszközöket tudnának elhelyezni. A program része lesz egy kerekasztal-beszélgetés is, amelyen az önkormányzat, a szakmai és a civil szervezetek képviselői is részt vesznek.

Az alpolgármester célja, hogy Zugló egy olyan kerület legyen, ahol az emberek és az állatok is jól érzik magukat. Szabó Rebeka szerint fontos az állattartók szemléletformálása is, hiszen még mindig gondot jelent, hogy sok a kutyapiszok a kerületben.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb