Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglóban játszhatnak először a gyerekek a Pillangón

Zuglóban adták át az ország első integráló játszóeszközét. A Pillangó libikókán az egészséges és a sérült gyermekek együtt játszhatnak. 

Október 8-án avatták fel a zuglói Nagybecskerek téri játszótéren az ország első integráló játszóeszközét. A Pillangó fantázianévre keresztelt eszközt az egészséges és a sérült gyermekek együtt tudják használni. A libikóka négy oldalából kettőt úgy alakítottak ki, hogy az önállóan ülni nem tudó gyerekek is biztonsággal elhelyezkedhessenek rajta: az oldaltámasznak, a fekvőpadnak és a lábtámasznak köszönhetően felnőtt segítsége nélkül is meg tudják tartani magukat a játékon.

Fotó: Képszerkesztőség

Az integráló játszóeszköz a MagikMe kezdeményezésének köszönhetően, a nemzetközi Auchan az Ifjúságért Alapítvány, az UNICEF Magyar Bizottsága, valamint Zugló Önkormányzatának támogatásával valósult meg.

Karácsony Gergely polgármester az átadón azt mondta, büszke arra, hogy Zugló megint első lehetett valamiben, és reméli, hogy még sok helyen lesz hasonló játék. “Hiszek abban, hogy lehet olyan kerületet kialakítani, ahol mindenki jól érzi magát” – tette hozzá Karácsony Gergely. Szabó Rebeka alpolgármester pedig azt hangsúlyozta, a költségvetésbe szeretné betervezni, hogy a későbbiekben Zugló több játszóterén is legyen integráló eszköz.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb