Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Angliában állították ki a zuglói művész alkotásait

A magyar alkotóművészek közül elsőként nyílt önálló tárlata Mauer Dórának, Zugló díszpolgárának a híres londoni múzeumban, a Tate Modernben. A kiállítás egy évig látogatható.

Mauer Dóra munkásságát régóta ismerik világszerte, hiszen első kiállítása is külföldön, Bolognában volt. A londoni intézmény figyelmébe kollégái, illetve neves művészettörténészek ajánlották.

– Harmincöt alkotásomat mutatják be a Tate-ben. Egy részük magánkollekcióból, másik részük a múzeum saját kollekciójából származik. Utóbbiak még 1973-ban kerültek a Tate-hez. Vannak köztük installációk és kisebb munkák is, festmények, grafikák, fotósorozatok – tudtuk meg Mauer Dórától, aki tavaly vehette át a kerület díszpolgári címét. – Később tovább bővül a tárlat kísérleti kisfilmekkel.

Fotó: Balogh Róbert

A Kossuth-díjas művész még nem látta személyesen az augusztus 6-tól megtekinthető kiállítást, mert gerincbetegsége miatt egyelőre nem tud utazni. Orvosai tanácsára azonban sokat gyógytornázik, és bízik abban, hogy szeptember 10-én, az ünnepélyes megnyitón már ott lehet.

A londoni kiállítást egy éven keresztül, ingyenesen lehet látogatni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb