Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Anyukákat vártak az állásbörzére

Legfőképpen a kisgyermekes édesanyáknak megfelelő munkakörökkel készültek a szervezők az Állás-LES második állásbörzéjére. A Zuglói Civil Házban ezúttal tíz cég kínált elhelyezkedési lehetőséget az érdeklődőknek.

A Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ Állás-LES nevet viselő munkaközvetítő irodája tavasszal már szervezett egy állásbörzét. Az akkori rendezvényre főleg közmunkásokat vártak, akik közül csaknem 150-en vettek részt a programon.

– Mivel sok édesanya ebben az időszakban szoktatja be bölcsibe, oviba a kisgyermekét, feltételeztük, hogy nemsokára a munkába is vissza szeretnének térni – mondta Szombati Lia, az Állás-LES munkaközvetítő koordinátora. – Ezért a mostani állásbörzén legfőképpen nekik megfelelő állásokat kínáltunk. Több adminisztrátori és részmunkaidős, 4-6 órás lehetőség közül választhattak az anyukák, akiknek az a legfontosabb, hogy délutánonként időben odaérjenek a gyerekekért.

A Zuglói Civil Házban tíz cég várta különféle munkalehetőséggel az érdeklődőket, de számos álláshirdetéssel lehetett találkozni a faliújságokon is. A 34 éves Enikő is ezekről készített jegyzetet. – Nemcsak magamnak, a barátnőmnek is keresek most munkát – részletezte. – Ő éppen várandós, és olyan állást szeretne, ahová majd szülés után is vissza tud menni, én pedig a közmunkából szeretnénk határozott idejű, állandó állásba kerülni.

A munkaközvetítő iroda a következő állásbörzét jövő tavaszra tervezi.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb