Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Április végén lesz az időközi választás Zuglóban

A Helyi Választási Bizottság döntése értelmében április 23-án időközi választást tartanak Zugló 3. számú egyéni választókerületében.

Az időközi választásra azért van szükség, mert az önkormányzati törvény értelmében január 21-én megszűnt a mandátuma a tavaly januárban eltűnt Sápi Attila szocialista politikusnak. A helyi önkormányzatokról szóló törvény kimondja: az az önkormányzati képviselő, aki egy éven át nem jelenik meg a képviselő-testület ülésein, elveszíti megbízatását.

Sápi Attila a 2014-es önkormányzati választáson a baloldali összefogás közös jelöltjeként szerzett mandátumot Zugló 3. számú egyéni választókerületében. Fideszes ellenfelét hét szavazattal előzte meg.

A képviselő 2016. január 5-én tűnt el. Az akkor 43 éves szocialista politikus újpalotai lakásából a boltba indult, iratai, telefonja nem volt nála. Utoljára egy presszóban látták, ahol sört és kávét rendelt magának, a nyomozók szerint a szemtanúk azt mondták, hogy zavartnak tűnt. A felkutatására tett intézkedések mindeddig eredménytelennek bizonyultak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb