Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Átadták a diákösztöndíjakat

Idén ötvenkét kerületi diák vehette át a Zuglóiak Egymásért Alapítvány által adományozott diákösztöndíjat. A Zuglói Civil Házban megtartott ünnepségen Hevér László György, a szociális bizottság elnöke bejelentette, szeretné, ha a közeljövőben tovább bővítenék a pályázatra jogosultak körét.

A Zuglóiak Egymásért Alapítványt az önkormányzat hívta életre 26 évvel ezelőtt, majd három év múlva megalapították a Zuglói Diákösztöndíjat is. A program célja, hogy támogassa a kiemelkedő, illetve a jó tanulmányi eredményt elérő, de nehéz szociális helyzetben lévő zuglói diákokat középfokú tanulmányaik sikeres befejezésében, valamint a felsőfokú tanulmányaikra való felkészülésben.

Fotó: Képszerkesztőség

Eleinte a 11. és a 12. évfolyamos tanulók pályázhattak az ösztöndíjra, 2015-től azonban Hevér László György kezdeményezésére kibővítették a támogatásra jogosultak körét a 7.-8. évfolyamos gyerekekre is. Az idei átadó ünnepségen a szociális bizottság elnöke bejelentette, szeretnék, ha a közeljövőben még többen pályázhatnának a diákösztöndíjra.

A ZEA fejenként 100 ezer forintos támogatását ezúttal 34 általános- és 18 középiskolás vehette át Hajnal György atyától, az alapítvány kuratóriumának elnökétől. “Ez az elismerés a ti személyiségeteknek a nagyszerűségét és egyedülállóságát bizonyítja. Merjetek naggyá lenni” – mondta útravalóul Hajnal atya a díjazottaknak, akiknek Szabó Rebeka és Hajdu Flórián alpolgármesterek is gratuláltak.

Fotó: Képszerkesztőség

A diákösztöndíj átadó ünnepségen már hagyomány, hogy a fellépők a díjazottak közül kerülnek ki. Ezúttal Dolfin Benjámin fagott játékát, Máté Rebeka Viola és Ötvös Nádja nagybőgő-fuvola duettjét, majd Fekete Borbála gitárszólóját hallhatta a közönség.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb