Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Átadták a Nemzetiségek Házát

Ezentúl a Nemzetiségek Házában tarthatják rendezvényeiket, testületi üléseiket a zuglói nemzetiségi önkormányzatok. A Thököly út 73. szám alatt lévő épület felső szintjének felújítására tízmillió forintot költött a kerület.

– Zugló sokféle ember közös otthona. Büszke vagyok a nemzetiségi hagyományokra, azokra a közösségekre, akik építik a kerületet. Jó, hogy most már van egy hely, ami kifejezetten a nemzetiségek munkáját segíti – fogalmazott ünnepi köszöntőjében Karácsony Gergely polgármester.

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője felidézte azt, amikor évekkel ezelőtt először szóba került a Nemzetiségek Háza. Mint mondta, örül, hogy végre átadhatják, és bízik abban, hogy az épület kívülről is megújul majd.

Fotó: Képszerkesztőség

– Végre egy olyan patinás helyet kaptak a nemzetiségi önkormányzatok, ahol méltó körülmények között megrendezhetik programjaikat, nyugodtan dolgozhatnak – jelentette ki az április 11-i rendezvényen Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok. – Nem kell többé a Zuglói Civil Házban időpontot kérniük, ide bármikor jöhetnek. Idén a ház felső szintje újult meg, jövőre várhatóan az alsót tatarozzuk, az már akadálymentesített lesz – magyarázta.

Az épület külső felújításával kapcsolatban elmondta, hogy mivel az társasház, a tervek szerint a lakókkal közösen pályáznának a munkálatok finanszírozására.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb