Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fórum az energetikai korszerűsítésről

A családi házak tulajdonosainak és a közös képviselőknek szervezett tájékoztató fórumot az önkormányzat, a Zuglói Energiahatékonysági Tanácsadó Iroda (ZETI), valamint a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara kedden.

Gulyás István, a ZETI vezetője, Czabarka Mihály, a társasházak felújítási szakértője és Kolozsvári-Serényi Laura, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) régiós támogatója tájékoztatta az érdeklődőket a lakóházak energetikai korszerűsítésének lehetőségeiről április 11-én. A Zuglói Civil Házban megtartott rendezvényen a szakemberek igyekeztek gyakorlati tanácsokat adni az érdeklődőknek.

Gulyás István egyebek mellett arról beszélt, hogy összhangra van szükség a megrendelő, a tervező és a kivitelező között, ezért az a legcélszerűbb, ha felek folyamatosan kommunikálnak. Hangsúlyozta azt is, hogy a tervezést és a kivitelezést nem szabad elkapkodni.

Fotó: Képszerkesztőség

A társasházak felújítási szakértője elmondta, a folyamatosan változó jogszabályok, előírások nehezítik a tervezést és a kivitelezést, emiatt, valamint a könnyebb tervezhetőség kedvéért Czabarka Mihály azt javasolja, hogy a közös képviselők, a társasházkezelők végeztessenek el egy szakértői gyorstesztet. Ez segít felmérni a ház helyzetét, és iránymutatást, javaslatot adhat a projekt megvalósításával kapcsolatban.

Kolozsvári-Serényi Laura a keddi rendezvényen kiemelte, április 24-től lehet benyújtani a kérelmeket egy uniós támogatásra, ami kamatmentes hitelt biztosít, emellett társas- és családi házak energetikai korszerűsítésére is igényelhető. Finanszírozható belőle továbbá fűtéskorszerűsítés, szigetelés, nyílászáró csere, napkollektor, napelem, de komplett felújítás is. A pontos részletekről az MFB Pontokon és a bank honlapján is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb