Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Átadták Kaján Tibor posztumusz díszpolgári címét

A Pulitzer-díjas karikaturista posztumusz díszpolgári címét sógora, Osváth János vette át Szabó Rebeka alpolgármestertől a zuglói polgármesteri hivatalban, október 16-án.

Fotó: Balogh Róbert

Kaján Tibor nyelvét a világon bárhol megértik, a karikatúra műfaja nemzetközi, ő mégis itthon maradt, és a mindenkori hatalomnak ebben az országban állított tükröt. Esterházy Péter így írt róla: „…ez a művészet úgy beszél a múltunkról, erről a szürke, szűk diktatúráról, hogy pillanatra sem lesz provinciális. És ami igen ritka: nem látszik rajta a diktatúra ujjnyoma. Ez az ember élhetett volna Párizsban vagy New Yorkban…” A Pulitzer-díjas, aranytollas újságíró, a Táncsics- és Magyar Művészetért díjjal, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével kitüntetett művész életének utolsó szakaszában Zuglóban élt, lakóhelyén 2018-ban emléktáblát avattak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb