Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Száz családnak segítettek

A szegénység elleni világnap alkalmából összesen ezer kilogramm tartós élelmiszert, tisztítószert, tisztálkodási szert kaptak a hátrányos helyzetben élők a Magyar Vöröskereszt zuglói szervezetétől.

Évről évre egyre több, idén már száz családnak nyújtottak segítséget a Bosnyák utcai adományboltban. Sokan rendszeresen járnak az üzletbe, a szervezet munkatársai a családok szociális helyzetének figyelembe vételével osztják szét a csomagokat azoknak, akiknek nagy szükségük van rá.

– Nyolc kilogramm tartós élelmiszerrel, és 2-3 kilogramm tisztálkodási, illetve tisztítószerrel segítünk – mondta az október 16-i adományosztáson Bohácsné Vilimek Ágnes, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet XIV. kerületi szervezője.

A programot az önkormányzat is támogatta: 500 ezer forinttal járult hozzá a hátrányos helyzetűek segítéséhez. Hevér László György, a szociális bizottság elnöke hangsúlyozta, egyre szorosabb kapcsolatot ápolnak a szervezettel, ami a szegénység elleni küzdelem zászlóshajója. Kiemelte, a mindennapokban is tenni kell azért, hogy kevesebb szegény legyen a kerületben.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb