Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Az egészségügyi és szociális dolgozókat köszöntötték

Kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréséül egészségügyi- és szociális dolgozókat díjazott Zugló önkormányzata a Semmelweis-nap alkalmából június 30-án.

Ünnepi beszédében Karácsony Gergely polgármester kiemelte: ma Magyarországon az egészségügy alulfinanszírozott, ezért az itt dolgozóknak a feladatok ellátása komoly kihívást jelent, nagy áldozatvállalást és elkötelezettséget igényel. A Zuglói Egészségügyi Szolgálat (ZESZ) munkatársai mindennap azért tevékenykednek, hogy a zuglóiaknak jobb legyen az egészségi állapota, akik pedig segítségre szorulnak, a lehető legjobb ellátást kapják. Ezért hála és köszönet jár minden egészségügyi és szociális dolgozónak – tette hozzá Karácsony Gergely.

Dr. Révai Tamás, a ZESZ igazgató főorvosa azt hangsúlyozta, hogy az általa irányított intézmény az elmúlt években tíz ellátási profillal bővült. A ZESZ-ben a nehézségek ellenére is jó és keresett szakemberek dolgoznak. A gyermekgyógyászati problémákat a Bethesda Kórházzal együttműködve sikerült megoldani. Révai Tamás arról is beszélt, hogy pályázat révén az Egészséges Budapestért Program keretében informatikai fejlesztést hajthatnak végre, így a háziorvosok csatlakozhatnak a ZESZ rendszeréhez. Ezen túlmenően Egészségfejlesztési Iroda nyílhat a Hermina úti rendelőben, ami tovább tágíthatja az ellátási lehetőségeket.

Fotó: Balogh Róbert

A Semmelweis-nap alkalmából Feketéné Magyar Erzsébet vezető védőnő Zugló Lakosságának Szolgálatáért Díjban, Magyar Istvánné szociális gondozó és Varga Erika szociális gondozó Gondozási Munkáért Díjban, míg dr. Felső Ferenc posztumusz díjas háziorvos, illetve dr. Hetyéssy Judit neurológus főorvos Gyógyító Munkáért Díjban részesült.

Kámánné Katona Zsuzsanna könyvelő Zugló Egészségügyi Ellátásáért Díjat, Guti Sándorné asszisztens, Hollóné Madzin Katalin asszisztens és Gitidiszné Gyetván Krisztina vezető védőnő Egészséges Zuglóért Díjat vehetett át. Varga Gyuláné fül-, orr-, gégészeti vezető asszisztens pedig a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Elismerő Oklevelét és Kossuth Zsuzsa emlékérmet kapott.

A Civil Házban megtartott rendezvényen Terényi Orsolya fuvolás és Rózsa György gitárművész, valamint Ulicsák Zsófia csellós, a Zuglói Tehetségkutató Versenyt győztese adott műsort.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb