Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Az egészségügyi és szociális dolgozókat köszöntötték

A magyar egészségügy napján a Lipták Villában köszöntötte Zugló önkormányzata a kerület egészségügyi és szociális dolgozóit.

Július elseje a magyar egészségügy napja. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. A kerület egészségügyi és szociális dolgozóit Szabó Rebeka és Rozgonyi Zoltán alpolgármesterek köszöntötték ezen a napon a Lipták Villában. Beszédükben mindketten köszönetüket fejezték ki a szociális és egészségügyi területen tevékenykedőknek áldozatos munkájukért. Mint kifejtették, az ágazat dolgozói szerény anyagi díjazás mellett sokszor méltatlan körülmények között végzik munkájukat. Ennek ellenére esküjükhöz híven, becsülettel teljesítik kötelességüket, mindent megtesznek a rászorulók ellátásáért.

A Semmelweis nap alkalmából az önkormányzat Simon Istvánné és Vida Judit védőnőket Zugló Lakosságának Szolgálatáért Díjban, Győry Katalin családgondozót és Antalné Burián Szilvia gondozási csoportvezetőt Gondozási Munkáért Díjban, Kissné dr. Springer Mercedes műszaki csoportvezetőt Zugló Egészségügyi Ellátásáért Díjban részesítette.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

Kimagasló orvosi munkájáért dr. Bereczky Ildikó fogorvos és dr. Mészáros István sebész főorvos Gyógyító Munkáért Díjat kapott. Kimagasló munkájáért Harcsa Krisztina vezető laborasszisztens, Fövenyi Pálné körzeti nővér és Szabó Kálmánné ifjúsági védőnő Egészséges Zuglóért Díjat vehetett át. A Zuglói Szociális Szolgáltató Központ állományából magas színvonalú tevékenysége elismeréséül „Munkatársi” címpótlékban részesült: Bauer Tiborné, Cseri Etelka, Háló Lászlóné, Molnár Mária, Molnár Teréz, Szakálosné Kovács Katalin, Tóth Tünde, Török Katalin, Udvardi Tiborné és Vas Edit Éva.

Az ünnepi eseményt dr. Révai Tamás, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat (ZESZ) igazgató főorvosának a beszédével zárult, aki kiemelte: a közös összefogásnak köszönhetően a ZESZ a az elmúlt időszakban jelentős eredményeket ért el, az intézmény meghatározó szerepet tölt be Zuglóban a betegségek megelőzésében és a gyógyító munkában.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb