Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Az életre nevelik a gyerekeket

A Vakok Általános Iskolájában az egyik legfontosabb tantárgy a közlekedési óra, ez ugyanis szó szerint az életre neveli a gyerekeket.

A látássérült gyerekeknek nagyon fontos, hogy elsajátítsák a biztonságos közlekedés technikáját, ezért erre nagyon sok időt szánnak a pedagógusok. Ebből a képzésből pedig mára egy több mint egy évtizedes hagyomány alakult ki. 11 évvel ezelőtt ugyanis a Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság október 15-én, a fehér bot napján egy közlekedési versenyt szervezett a Vakok Általános Iskolája növendékei számára.

Fotó: Riersch Tamás

Fotó: Riersch Tamás

Az évek során a rendőrség, a mentők, a katasztrófavédők, sőt a BKV is csatlakozott a rendezvényhez, így a gyerekek ma már a közlekedési ismereteik bizonyítása mellett a rendőr- a mentő- és a tűzoltóautóval, valamint egy BKV busszal is megismerkedhetnek. Idén aztán egy újabb szereplő csatlakozott a programhoz. A Budapesti Közlekedési Központ Közút Zrt. ugyanis a Hermina út, Ida utca, Ajtósi Dürer sor környékén valamennyi zebrát újrafestette, sőt ígéretet tettek rá, hogy a Hungária körút – Ida utca kereszteződésébe is egy gyalogátkelőhelyet festenek annak érdekében, hogy megkönnyítsék a látássérült gyerekek és felnőttek közlekedését.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb