Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Integrált mozi program indult Zuglóban

A Zuglói Integrált Mozi Program keretein belül minden hónapban akadálymentesített filmet vetítenek az érdeklődőknek.

A program a Szülei szeme című filmmel indult kedd délután. A történet egyik főszereplője Ferike, aki szó szerint szülei szeme, hiszen a kisfiú édesanyja és édesapja is vak. A 11 évet átívelő családportré író-rendező-producere a sajtótájékoztatón azt mondta, érdemes megnézni, hogyan vigyáz idejekorán szüleire Ferike. Varga Ágota azt is megjegyezte: a kisfiút egészen más dolgok foglalkoztatják, mint a kortársait.

Fotó: Balogh Róbert

A filmet a 90 decibel projekt vezetője, Bonec Ervin akadálymentesítette, vagyis narrálta élőben a közönségnek, akik a helyszínen kiosztott fülhallgatókon hallgatták a történetet. “A vizuális effekteket, a történéseket mondjuk el. Szerintem ez a film remek figyelemfelkeltő alkotás, és abban is segít a látássérülteknek, hogy egy kisgyereket hogyan kell nevelni, segíteni őt az életben” – magyarázta Bonec Ervin. Egyben köszönetet mondott a helyszínt biztosító Sugár Mozinak, és a kerület önkormányzatának a támogatásért.

Karácsony Gergely polgármester beszédében rámutatott: azt szeretnék, ha Zugló integráló, közösségteremtő, közösségépítő kerület lenne. Mint mondta, ennek egyik fontos állomása volt a nemrégiben átadott integráló játszó eszköz. Az új program is abban segít, hogy az egészséges és a látássérült emberek ugyanazokat az élményeket élhessék át – tette hozzá.

A tervek szerint minden hónapban vetítenek majd akadálymentesített filmet, amire kedvezményesen vehetnek jegyet a látogatók.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb