Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Az elsősegélynyújtással ismerkedtek a zuglóiak

Második alkalommal várta színes programokkal a Magyar Vöröskereszt XIV. kerületi szervezete az érdeklődőket szombaton, az elsősegélynyújtás világnapján.

A Bosnyák utcai Adományboltban megtartott rendezvénnyel a szervezők a szakszerű elsősegélynyújtás fontosságára, életmentő szerepére kívánták felhívni az eseményre ellátogatók figyelmét. A résztvevők szakemberektől sajátíthatták el az elsősegélynyújtás alapjait, köztük az újraélesztést, a sebek és törött végtagok ellátását, illetve az eszméletlen személyek fektetési módjait.

Bohácsné Vilimek Ágnes, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének kerületi szervezője elmondta: az érdeklődőket a gyakorlati ismeretek megszerzésén túl ingyenes egészségügyi szűréssel várták, amelyen megmérték a vendégek vérnyomását, vércukor- és koleszterinszintjét, testzsír mennyiségét. Hozzátette: ezen túlmenően ételkóstolást is tartottak, amellyel az egészséges táplálkozást kívánták népszerűsíteni.

A házigazdák a gyerekekről sem feledkeztek meg, a legkisebbeket arcfestéssel, rajzolással és kreatív játékokkal várták. A szervezők a rendezvényen megjelenteknek apró ajándékkal kedveskedtek.

Mint a rendezvényt felkeresőktől megtudtuk, főként azért látogattak el az eseményre, hogy megtanulják az újraélesztés fogásait, mert mint fogalmaztak, ez egy olyan tudás, ami akkor a legjobb, ha soha nem kell használni, de ha baj van, ennek ismeretével, életet lehet menteni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb