Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Borza Lucia emlékest a Civil Házban

A magyarországi románság áprilisban elhunyt kimagasló egyéniségére, Borza Luciára emlékeztek szombaton a Civil Házban megrendezett irodalmi esten.

A Zuglói Román Önkormányzat (ZRÖ) által szervezett, In Memoriam Prof. Lucia Borza elnevezésű emlékestet Papp Zoltánné, a ZRÖ elnöke nyitotta meg.

A folklórgyűjtő, tanár, újságíró, tankönyvszerkesztő Borza Lucia életét és munkásságát Papp Zoltán, a Magyar-Román Demokratikus Szövetség elnöke elevenítette fel. Mint az előadásból kiderült, a magyarországi románság egyetlen gyermekverseket író költőnőjének legkiemelkedőbb munkái közé tartozott a középiskolások és magántanulók számára írt román nyelvkönyve és szótára.

Fotó: Papp Dezső

Ezen túlmenően számos román nyelvű napilapnak készített kultúrtörténeti cikkeket. A saját gyűjtéséből származó meséit és mondókáit tartalmazó könyv pedig ma is népszerű olvasmány.

Az előadást követően a Formatia Szitko Együttes adott népzenei műsort, majd az önkormányzat által támogatott emlékest állófogadással zárult.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb