Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Az önkormányzati nyári táborban és Soltvadkerten is várják a gyerekeket

A nyári szünetben tíz héten keresztül fogadják a zuglói gyerekeket a Soltvadkerti táborban és a Kövér Lajos utcai Varga Zoltán Sportpályán működő nyári napközis táborban. A szervezők ebben az évben is színes programokkal várják a gyerekeket, amelyeken a korábbiakhoz hasonlóan most is térítésmentesen vehetnek részt. 

Az önkormányzat támogatásával, a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft. (Sport Kft.) szervezésében rendezik meg a napközis tábort, amely június 16-tól augusztus 31-ig tart. A Varga Zoltán Sportpályán minden héten hétfőtől péntekig reggel nyolctól délután négyig fogadják a diákokat. A szervezők a nyitás előtt és a zárás után is egyórás ügyeletet biztosítanak. 

Fotó: Balogh Róbert

– A napközis tábort a zuglói lakhellyel rendelkezők, illetve a kerület valamelyik iskolájában tanuló diákok vehetik igénybe – tájékoztatott Hámori György, a Sport Kft. ügyvezetője, hozzátéve: a Herman Ottó Általános Iskolában biztosított, napi háromszori étkezésért az intézményi térítési díjjal azonos összeget, napi 615 forintot kell fizetniük mindazoknak, akik év közben nem rendelkeztek étkezési kedvezménnyel. Akiknek a tanév során volt kedvezményük, a táborozás idején is engedménnyel étkezhetnek.

A programok ingyenesek lesznek

– A közelmúltban megújult, heti váltásos, soltvadkerti telepünkön a táborozás napi teljes költsége 5300 forint – közölte az ügyvezető, megjegyezve, ebből az iskolásoknak 2500 forintba, míg az óvodásoknak 2300 forintba kerül a napi ötszöri étkezés, a szállás napidíja pedig egységesen 2800 forint. 

Hámori György azt is elmondta, hogy a teljes összeget csak a zuglói illetékességgel nem rendelkezőknek kell megfizetniük. A kerületben lakóknak vagy itt tanulóknak 25 százalék kedvezmény jár, míg a három vagy több gyereket nevelő családoknak, a tartós betegségben szenvedőknek, illetve a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülőknek csak a teljes díj 20 százalékát kell megtéríteni.  

– A zuglói napközis és a soltvadkerti tábor programjain egyaránt térítésmentesen vehetnek részt a zuglói gyerekek, az ő díjukat és az utaztatás költségét is az önkormányzat fedezi – fejtette ki az ügyvezető, aki arról is beszélt, hogy a programok a tavalyihoz hasonlóak lesznek. – A napközis tábor résztvevői többek között válogatott, olimpiai és világbajnok sportolókkal találkozhatnak. Emellett lesznek hagyományőrző szakkörök, illetve heti váltásban különböző sportágakkal, köztük az íjászattal, labdarúgással és a kosárlabdával ismerkedhetnek meg a gyerekek. Ezenfelül, amennyiben az aktuális járványrendeletek megengedik, és a lehetőségek is adottak lesznek, fagyizni vagy akár állatkertbe is ellátogatunk.

Tó körüli portya is lesz Soltvadkerten

Mint Hámori György szavaiból kiderült, a soltvadkerti táborozás során az ott nyaralók ébresztője és takarodója, valamint az étkezésre való figyelmeztetés zeneszignállal történik. A gyerekek strandolhatnak, sportversenyeken, vetélkedőkön vehetnek részt. Megrendezik a tó körüli portyát is, amelynek minden állomásán valamilyen feladatot kell megoldaniuk a csapatoknak. Ezen túlmenően lesz tábortűz, tűzoltó bemutatóval, fagyizás, különböző vetélkedők és sorversenyek, valamint szabadtéri mozi és diszkó. A Soltvadkerten táborozó gyerekekre a kerület iskoláiból delegált pedagógusok és a táborban dolgozók vigyáznak.

Fotó: Balogh Róbert

 

– A pandémia miatt az idén is nagy gondot fordítunk a járványügyi szabályok betartására – hangsúlyozta az ügyvezető, kiemelve: a napközis és a soltvadkerti táborba érkezőknek a védőnők lázat mérnek, amit napközben többször is megismételnek, és a rendszeres kézfertőtlenítésre is odafigyelnek. A soltvadkerti táborban napközben pedig gyermekorvosi rendelés is van.

– Akinek kérdése van a nyári napközis gyerektáborral kapcsolatban, az a Kövér Lajos utca 5–9. szám alatti Varga Zoltán sporttelepen vagy a 06-70/514-87-14 telefonszámon Markovits Erzsébettől kaphat felvilágosítást. A soltvadkerti gyermektáborról a 06-30/948-27-90 telefonszámon Szűcs József „Hozé” táborvezetőtől lehet információt kérni – fűzte hozzá Hámori György, a Sport Kft. ügyvezetője.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb