Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bábeli hangulat a zuglói gimnáziumban

Hét ország nyolc iskolájának képviselői vettek részt a Comenius projekt záróeseményén a Szent István Gimnáziumban.

Az Ajtósi Dürer sori iskola az élethosszig tartó tanulás programjának keretein belül egy két éves Comenius projektben vett részt, melynek záróeseménye május 28-án volt. Holland, norvég, német, török, olasz, spanyol és magyar nyelvektől volt hangos a Szent István Gimnázium csütörtökön, ahol hét ország nyolc iskolájának a küldöttségei találkoztak. A Comenius projekt záróeseményének közös nyelve az angol volt.

A több száz diákot megmozgató program a munka világát próbálta felfedezni, a pályaválasztás előtt álló fiatalok a résztvevő országokban a helyi sajátosságokkal ismerkedtek meg. A tapasztalataikat egy közös könyvben foglalták össze, melyet elektronikus és nyomtatott formában is megjelentettek, utóbbit ráadásul saját kezűleg kötötték be.

Az Európai Unió által is támogatott kétéves program záróeseménye a zuglói iskolában volt, ahol mind a nyolc résztvevő képviseltette magát. A külföldi vendégek öt napot töltöttek Budapesten, ez alatt a főváros és a kerület nevezetességeivel is megismerkedtek, illetve a zuglói oktatásba, és az ország egyik legjobb gimnáziumának a működésébe is bepillantást nyerhettek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb