Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bajnokokkal ünnepeltek

A dr. Mező Ferenc Általános Iskolában minden évben a májusi Mező-nap a legfontosabb rendezvény. Az egyetlen szellemi olimpiai bajnokunkról elnevezett oktatási intézményben nagy hangsúlyt fektetnek az olimpiai eszme és a névadó szellemiségének ápolására, emellett a legjobban teljesítő diákokat és pedagógusokat is díjazzák.

A Mező-napon ennek megfelelően mindig akad néhány példakép is. A zuglói iskola meghívását idén a kétszeres olimpiai bajnok tőrvívó, Ságiné Rejtő Ildikó is elfogadta, aki néhány nappal korábban ünnepelte 80. születésnapját. Mellette Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó, Szekeres Pál paralimpiai bajnok vívó és olimpiai bronzérmes tőrvívó, valamint Mohácsi Ferenc olimpiai bronzérmes kajakos is ott volt az ünnepségen. A kerületi önkormányzatot Sokacz Anikó és Hevér László György képviselők, az olimpiai iskolákat koordináló Magyar Olimpiai Akadémiát pedig Lehmann László főtitkár képviselte.

Fotó: Balogh Róbert

A vendégeket előbb Gombár Erzsébet, az iskola igazgatónője, majd a diákok műsora köszöntötte. Ezt követően pedig a Mező-napok hagyományai szerint díjakat osztottak. A dr. Mező Ferenc Tiszteletjelvényt Petres Margit testnevelőtanár, Onofer Enikő 8., valamint Gegő Levente és Sulija Vanda 4. évfolyamos diák kapta. Takács Mária pedagógus több évtizeden át tartó munkájáért a dr. Mező Ferenc-díjban részesült. Ugyanennek a díjnak az oklevelét Kovács Maja 8.a osztályos tanuló vehette át, míg a dr. Mező Ferenc Emlékéremmel Tamásné Nagy Ildikó pedagógust, Pákozdi Kata és Chen Shiqi 8. évfolyamos diákokat jutalmazták.

A Mező-napi ünnepség a hagyományoknak megfelelően idén is egy koszorúzással zárult. A díjazottak, illetve a vendégek közösen helyezték el az emlékezés virágait az aulában kialakított Dr. Mező Ferenc Emléktáblánál.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb