Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bankkártyás csalót fogtak

Tízezer forintot költött az elhagyott kártyáról, s kamerák alapján beazonosították, majd  Bosnyákon rendőrkézre került.

Szeptember 16-án a sértett bankkártyával fizetett az egyik kerületi büfében. A vásárlást követően a bankkártyát a zsebébe tette, majd elindult a munkahelye felé. Útközben véletlenül kirántotta a zsebéből a belépőkártyáját, amit annak rendje és módja szerint felvett a földről, majd magával vitt a munkahelyére. Nem sokkal később azonban sms üzenetet kapott arról, hogy valaki az ő bankkártyájával vásárolt az egyik dohányboltban. Nagy valószínűséggel a belépőkártyájával együtt a bankkártyáját is kiránthatta a zsebéből, csak azt nem vette akkor észre. 

Az ismeretlen „megtaláló” pedig köszönte szépen, és használni kezdte a kártyát. A letiltásig két alkalommal tudott vele vásárolni, összesen több mint tízezer forint értékben. A sértett természetesen feljelentést tett. A rendőrök megnézték a dohánybolt felvételeit, majd a feltételezett tettes képét körbe küldték. 

Szeptember 22-én a Zuglói Térfigyelő Központban ügyelő rendőr a monitoron keresztül felismerte a keresett férfit, akit aztán a járőrök a Bosnyák térnél igazoltattak, majd előállítottak a kerületi kapitányságra, ahol a 46 éves gyanúsított beismerő vallomást tett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb