Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bemutatták a Rákos-patak revitalizációjának tervét

A főváros által készített tanulmányt február 15-én a Zuglói Civil Házban ismerhették meg a kerületben élők. A tervezők elmondták, a városi szakasz miatt a rekreációs fejlesztések élveztek előnyt.

“Az volt a célunk, hogy a patak merev nyomvonalát természetesebb jellegűvé alakítsuk, zöldfelületi elemeket, padokat, pihenőhelyeket, sétányokat terveztünk. Szeretnénk, ha az emberek minél közelebb kerülnének a Rákos-patakhoz, ha vízközeli élményeik lehetnének” – magyarázta a szerdai fórumon Tatai Zsombor tervező.

Fotó: Képszerkesztőség

Karácsony Gergely a rendezvényen arról beszélt, hogy újra élettel kell megtölteni a patakot és annak partját is. A zuglói polgármester azt mondta, van egy magánkézben lévő szakasz, amelynek fejlesztését az önkormányzat saját forrásból finanszírozná – a tervek szerint erről szerződnek majd a terület tulajdonosával.

A tanulmány bemutatásán elhangzott, hogy a Rákos-patak partján lévő kerékpárút fejlesztése négy éven belül elkészül, a patak revitalizálása pedig több tíz évig is elhúzódhat. A projekt ismertetésén mások mellett Szabó Rebeka alpolgármester, Várnai László önkormányzati képviselő és a Fővárosi Csatornázási Művek szakemberei is részt vettek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb