Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kesjár Csabára emlékeztek

A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb magyar sportolójára, a tragikus balesetben elhunyt autó- és motorversenyző Kesjár Csabára emlékeztek Zuglóban február 9-én.

Kesjár Csaba 1988. június 24-én a németországi Norisringen rendezett Forma 3-as autóverseny edzésén szenvedett halálos balesetet. Azóta csaknem harminc esztendő telt el, de a zuglói sportoló nagyságát bizonyítja, hogy a barátai és rajongói ennyi év után sem feledkeztek meg róla.

Fotó: Képszerkesztőség

A sportoló 2017. február 9-én lett volna 55 éves. Ezen a napon Németországban és Magyarországon is Kesjár-napot tartottak, Zuglóban is megemlékezést szerveztek. A zuglói motorosok február 9-én 18 órakor a Róna utca és a Varsó utca találkozásánál lévő köztéren emlékeztek. A teret a tervek szerint idén újítják fel, és egy októberi testületi döntés értelmében itt helyezik majd el Kesjár Csaba emlékművét is.

Az emlékmű felállítását Barabás Ferenc önkormányzati képviselő kezdeményezte, aki a nyolcvanas években még együtt versenyzett Kesjár Csabával. A február 9-i megemlékezésen ideiglenesen azt az emléktáblát állították fel a téren, melyet a zuglói sportbarátok öt éve a Hungaroringen avattak fel.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb