Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Benedek Elekre emlékeztek a Városligetben

Virágokkal, verssel, énekszóval emlékeztek a családok a nagy mesemondóra – Benedek Elek születésnapja a magyar népmese napja, ebből az alkalomból gyűltek össze Elek apó szobránál.

Húsznál is több Benedek gyűlt össze az író Városligetben található mellszobránál – egyenes vagy oldalágon mindannyian Benedek Elek leszármazottai. Az ünneplő családot Bardócz Orsolya, a nagy mesemondó ükunokája, a szellemi hagyaték őrzője, ápolója köszöntötte, aki a szobor némileg kálváriás történetét ismertette a többiekkel. Történt ugyanis, hogy az 1990-es években ellopták a 1979-ben felállított bronz emlékművet, majd 2011 után pár évvel készült el az új, ma is látható alkotás, ami egyfajta zarándokhely lett szűk családja számára. Orsolya azt szeretné, és arra buzdította rokonait, ők is látogassák meg Elek apó szobrát, emlékezzenek rá jó szívvel.

Az ünnepséget szervező Orsolya és Benedek Huszár Botond (Benedek Elek bátyjának ükunokája) úgy tervezik, minden évben találkoznak családtagjaikkal és megkoszorúzzák a szobrot.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb