Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bírót hívtak a gyerekekhez

Péteri László a világ legjobb birkózóbírója tartott élménybeszámolót és játékos bemutatót a zuglói napközis táborban.

Az idei napközis tábor résztvevői a sok egyéb program mellett hetente egy-egy sportolóval is találkozhatnak. Hámori György, a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a vendégek kiválasztásakor nem csak a programok színesítése volt a szempont.

– Példaképeket szerettünk volna a gyerekek elé állítani, akik a sportot, a sportágukat is népszerűsíteni tudják. Nálunk olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki érmesekkel találkozhatnak a diákok – mondta Hámori György.
A zuglói napközis tábor második hetének vendége Péteri László volt, aki bírói pályafutásával írta be magát a sporttörténelembe.

– Amikor versenyeztem, mindig arra törekedtem, hogy a lehető legjobban birkózzak. Ehhez azonban a szabályokkal is tisztában kellett lennem. Az életben is így van ez, ha jól akarsz csinálni valamit, előbb ismerned kell a szabályokat – magyarázta a neves versenybíró, a BVSC egykori birkózója.

Péteri László 2 olimpián, 27 világbajnokságon, 37 Európa-bajnokságon és 19 világkupán bíráskodott. 2014-ben a világ legjobb birkózóbírójának választották.

Fotó: Balogh Róbert

A kiváló versenybíró zuglói látogatása alkalmával egy rövid élménybeszámoló után játékos formában adott ízelítőt kedvenc sportágából, a birkózásból. Péteri László július 7-én a Herman Ottó Tudásközpont és Általános Iskola udvarán berendezett tábor vendége volt, egy nappal később a Varga Zoltán Sporttelep táborozóival, végül pedig a Postás SE területén helyet kapó csoporttal találkozik.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb