Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nem szabad félvállról venni az allergiát

A köhögés, tüsszögés, orrfolyás, viszketés, könnyezés könnyen akár asztmává is alakulhat, ezért az allergiásoknak figyelniük kell, hogy a megfelelő gyógyszert szedjék, és mindent megtegyenek azért, hogy enyhítsék a tüneteket.

Ebben az időszakban a fűfélék pollenjeitől szenvednek leginkább az arra érzékenyek, július végétől, augusztus elejétől pedig a parlagfű keseríti meg az arra érzékenyek mindennapjait. A tünetek enyhíthetők, ha az allergiások a szezon előtt elkezdik szedni a megfelelő gyógyszert. Dr. Kalmár Patrícia Eszter, a kerület tisztifőorvosa arra figyelmeztet, senki se vegye félvállról az allergiát, hiszen az évek alatt súlyos asztma is lehet belőle. Mint mondta, a gyógyszerekkel csökkenthető az immunrendszer túlzott védekezése, de megoldás lehet az immunterápia is, amely során évek alatt hozzászoktatják a szervezetet az allergénhez, továbbá az orrba helyezhető szűrő is megkönnyítheti az allergiások életét.

A hatékonyabb védekezés érdekében érdemes minden nap hajat mosni, gyakran cserélni az ágyneműt, zárt helyen szárítani a ruhát. Ha pedig valaki autóval közlekedik, inkább klímát használjon, ne engedje le az ablakot.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb