Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

BMX-órák a Széchenyiben

A Klebelsberg Intézmény-fenntartó Központ, a KSI SE Kerékpárszakosztálya és a Telepes utcai Széchenyi István Általános Iskola közötti együttműködésnek köszönhetően február óta BMX kerékpározást is tanulhatnak a diákok a tanintézményben.

Az együttműködés alapját a Magyar Kerékpáros Szövetség utánpótlás-nevelő programja adta. A szövetség annak érdekében, hogy minél több gyereket csábítson aktív sportolásra – azon belül a versenykerékpározásra -, a klubokon keresztül egy programot indított el. Az egyesületek szövetségi támogatásból kerékpárokat vásárolhattak, amelyek rendeltetésszerű és biztonságos használatát a testnevelés órák keretében a diákoknak is megtanítják.

BMX-órák a Széchenyiben

Zuglóban ezt elsőként a Széchenyi István Általános Iskolában tették meg. Itt a harmadik és az ötödik évfolyam diákjai hetente egyszer a KSI-s edzők irányításával és szakmai felügyeletével BMX-ezhetnek az udvaron. Az együttműködés december végéig szól, de a program annyira sikeres, hogy a felek már a hosszú távú együttműködésben gondolkoznak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb