Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szeméttelep lángolt a Rákospatak utcában

Több méter magas, összehordott háztartási hulladék égett több mint ötszáz négyzetméteren a XIV. kerületben. A tűzben nem sérült meg senki, Karácsony Gergely polgármester feljelentést tett az ügyben. 

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot (FKI) április 16-án, hajnali háromnegyed kettőkor riasztották a tűzhöz, a helyszínen harmincöt tűzoltó dolgozott. A lángok továbbterjedését a hajnali órákban ugyan sikerült megállítani, ám az oltás még hosszú ideig folyamatos volt, mert a több méter magas szemétből, bútorokból, ruhaneműből és egyéb lomokból álló halmokat meg kellett bontani, hogy a tűzoltók hozzáférjenek az égő, izzó tűzfészkekhez – olvasható az FKI honlapján.

A tüzet végül nem sokkal fél nyolc előtt eloltották, az utómunkálatok azonban még órákig eltarthatnak. Kisdi Máté, az FKI szóvivője arról tájékoztatta a Zuglói Lapokat, hogy a tűzben nem sérült meg senki.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

A környékről több bejelentés is érkezett a füst miatt. A FKI Katasztrófavédelmi Mobil Laborja folyamatosan méréseket végzett a lakóterület határán, de egészségre veszélyes koncentrációt nem mutattak a műszerek. A tűzoltók mellett a helyszínen segítettek a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság-, a Készenléti Rendőrség- és a Zuglói Önkormányzati Rendészet munkatársai is.

Zugló polgármestere feljelentést tett az eset miatt. Karácsony Gergely szerint erős a gyanú, hogy a tüzet szándékosan okozták, ezért környezetkárosítás, közveszély okozás és a hulladékgazdálkodás megsértése miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A MÁV tulajdonában álló területet bérbe adták, az önkormányzatnak pedig nincsenek hatósági eszközei arra, hogy megszűnjön a telep.

A Rákospatak úti MÁV tulajdonban lévő hulladékhasznosító területén tavaly április negyedikén is kigyulladt a szemét. Az esetet követően több hatóság együttesen tartott bejárást a helyszínen, eljárást is kezdeményeztek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb